Neurolingo Sentibet™ - Η Σοφία του Φίλαθλου Κόσμου

Πρόβλεψη Αποτελεσμάτων Αθλητικών Αγώνων (Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ κ.λπ.) μέσω Εξειδικευμένης Ανάλυσης Κειμένων των Κοινωνικών Δικτύων από τη Neurolingo.

H Neurolingo, είναι μία δυναμική και εξειδικευμένη ελληνική εταιρεία πληροφορικής η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των Εφαρμογών Γλωσσικής Τεχνολογίας και ειδικότερα στο χώρο του Text Analytics.

Οι τεχνολογίες της πηγάζουν απ’ την αγάπη και το πάθος για τη δομή και τα χαρακτηριστικά της Φυσικής Γλώσσας, χρησιμοποιούμενες στην αρχή για την κατασκευή προϊόντων γλωσσικής επεξεργασίας κειμένων όπως ηλεκτρονικά μορφολογικά λεξικά, ορθογράφους, θησαυρούς και συλλαβιστές για τη Νέα Ελληνική. Προϊόντα τα οποία έχουν τύχει των καλύτερων κριτικών και η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει, υποστηρίζει και διαθέτει στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Αυτές οι τεχνολογίες επεξεργασίας της φυσικής γλώσσας τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκαν από την εταιρεία σε ένα στιβαρό, ώριμο και πολύ-γλωσσικό περιβάλλον Αυτοματοποιημένης Ανάλυσης και Επεξεργασίας Κειμένων (Text Analytics Platform) το οποίο μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε μια ευρεία κλίμακα έργων «Αποδοτικής Σημασιολογικής Επεξεργασίας και Αξιοποίησης Περιεχομένου» σε οριζόντιο επίπεδο.

Αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας αποτελεί το προϊόν Neurolingo Mnemosyne™, μία μοναδική, αρθρωτή πλατφόρμα Text Analytics η οποία μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε κάθε περιβάλλον επεξεργασίας πληροφορίας ανεξαρτήτου του είδους ή τύπου, παρέχοντας σημασιολογική ανάλυση και εξαγωγή πληροφορίας (semantic information extraction), επεξεργασία και ανάλυση γνώμης (sentiment analysis), δημιουργία περιλήψεων, αποδελτίωση και οργάνωση.

Το Mnemosyne™ (Μνημοσύνη) μπορεί να προσαρμοστεί να «κατανοεί τη γλώσσα» κάθε τομέα της αγοράς (industry), γεωγραφικής περιοχής ή συγκεκριμένου προβλήματος, με ένα παρόμοιο τρόπο με αυτόν που οι άνθρωποι μιλούν και εκφράζονται για όλα αυτά.

Επενδύοντας διαρκώς στην καινοτομία, η Neurolingo λίγους μήνες πριν (μέσα Ιανουαρίου του 2012) δημιούργησε το Sentibet™, μία μοναδική και πρωτοπόρα παγκοσμίως υπηρεσία Πρόβλεψης Αποτελεσμάτων Αγώνων (Sports Outcome Forecasting) η οποία παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο (real-time) την αίσθηση του φίλαθλου κόσμου για την έκβαση ενός αγώνα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Sentibet™ βασίζεται στο προϊόν της εταιρείας Neurolingo Mnemosyne™ και είναι ακόμα υπό ανάπτυξη. Διατίθεται όμως ήδη ως υπηρεσία, σε μορφή beta, δωρεάν σε όλους στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://sentibet.com.

Η πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία, παρακολουθεί και επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο (real-time) με αυτόματο τρόπο τη πληροφορία που αναρτάται στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (e.g. Twitter, Facebook, Google+ etc.) και είναι προσβάσιμη ελεύθερα απ’ όλους. Η πληροφορία (κείμενα) αναλύεται δυναμικά ώστε να γίνει κατανοητό ότι αναφέρεται σε κάποιο επερχόμενο αθλητικό αγώνα και εκφράζει είτε πρόβλεψη (prediction), είτε διαίσθηση (feeling), είτε ευχή (wish) για το ποια θα είναι η έκβαση του αγώνα. Τα αποτελέσματα επεξεργάζονται επιπλέον από ένα εξειδικευμένο αλγόριθμο πρόβλεψης για να παραχθεί τελικά και παρουσιαστεί δυναμικά το συνολικό αποτέλεσμα πρόβλεψης SBF (Sentiment Based Forecast) για κάθε αγώνα.

Το αποτέλεσμα πρόβλεψης για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου αποτελείται από τρείς αριθμούς που παρουσιάζουν τις πιθανότητες (ποσοστό) επικράτησης του Οικοδεσπότη (Home Team), της Ισοπαλίας (the Draw) και της Φιλοξενούμενης ομάδας (Away Team) και παρουσιάζεται με γραφικό τρόπο στους τελικούς χρήστες.

Μέσω της υπηρεσίας οι χρήστες (εφόσον εγγραφούν) μπορούν να προσαρμόσουν τον εξειδικευμένο αλγόριθμο πρόβλεψης σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις, καθορίζοντας το βάρος σε ένα αριθμό από προκαθορισμένες παραμέτρους όπως:

  • Τύπος Πρόβλεψης (prediction, feeling, wish),
  • Οπαδός, Βαθμός Εμπιστοσύνης,
  • Υπερβολική Αυτοπεποίθηση,
  • Έμπιστες Πηγές,
  • Βαθμός Επιτυχίας Χρηστών, κ.λπ.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά ενδιαφέροντα άρθρα που έχουν ήδη γραφτεί για το Sentibet™:

Το Sentibet™ αποδεικνύεται ήδη ιδιαίτερα ικανό στην πρόβλεψη των αποτελεσμάτων αγώνων και τα στελέχη της εταιρείας δηλώνουν υπερήφανα για την πρόβλεψη του αποτελέσματος τους αγώνα Super Bowl XLVI για το NFL. Πρόβλεψη η οποία ήταν απ’ την αρχή αντίθετη με τις προβλέψεις και τα προγνωστικά των εταιρειών στοιχήματος.